Bisdom organisatie

Bestuur en staf

Het bestuur van het bisdom wordt gevormd door de bisschop en de bisdomstaf. De bisdomstaf bestaat naast de bisschop uit vicaris-generaal P.H.H. Wellen, bisschoppelijk vicaris drs. A. Bultsma, kanselier dr. J.W.G. Geelen C.R.L. en econoom mw. drs. H.M. Lulofs-van Rijnberk.

Het bisdomkantoor is gevestigd aan de Ubbo Emmiussingel 79, 9711BG in Groningen.

Telefoon: 050-4065888.    E-mail: info@bisdomgl.nl .    Bankrekening:  (ING) NL42 INGB 0670 2655 78

Voor bezoekers is parkeergelegenheid aan de achterzijde van het bisdomhuis (toegang via de Coehoornsingel)

Secretariaat van het bisdom Groningen-Leeuwarden
Kanselier dr. J.W.G. Geelen C.R.L.
info@bisdomgl.nl

Personeelsfunctionaris en moderator van de curie
Vicaris-generaal P.H.H. Wellen
p.wellen@bisdomgl.nl

Mw. E.M.M. Bouwman-Klein
Secretaresse van de bisschop, tevens abonnementen van het bisdomblad SPREEK!
info@bisdomgl.nl

Mw. L. Winter
Telefoniste, secretariaatmedewerkster
l.winter@bisdomgl.nl

Economaat
Mw. drs. H.M. Lulofs-van Rijnberk
Econoom
m.lulofs@bisdomgl.nl

Dhr. B.H.H. Mensen
Financieel-administratief medewerker
h.mensen@bisdomgl.nl

Communicatie en perszaken
Drs. L. de Hoop
l.dehoop@bisdomgl.nl

AVG : Kerk en privacy-wet

De kerk moet evenals andere instellingen en bedrijven ‘AVG-proof’ zijn. Het landelijk Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (SRKK) heeft regelgeving van de ‘privacy-wet’ (AVG) vertaald naar praktische handleidingen voor parochies, bijvoorbeeld als het gaat over het parochieblad, de eigen website en administratie.

Voor de parochies is ook een geactualiseerd Algemeen Reglement Bescherming Persoonsgegevens Parochies (2018) van kracht. Regels voor hoe om te gaan met persoonsgegevens en privacy in parochies waren eerder door de RK kerk vastgelegd in het Reglement Bescherming Persoonsgegevens Parochies (2006). Dit reglement is nu aangepast naar de AVG.

Via de landelijke website rkkerk.nl worden parochies, PCI’s en andere betrokkenen op de hoogte gehouden.

Meer informatie:   https://www.rkkerk.nl/praktische-informatie-voor-bisdomparochie/avg/

Huishoudelijke dienst
Mw. M.A. Kieviet-Blaauw
Hoofd huishouding