Vier Kerstmis! Ook bij nieuwe coronamaatregelen

Op vrijdag 26 november, vlak voor de Adventstijd, gaat de website www.VierKerstmis.nl online. De website steunt de oproep van Nederlandse bisschoppen aan iedereen om Kerstmis te vieren. Als het kan door lokale vieringen in parochies te bezoeken. Is daar geen plek vanwege coronamaatregelen, dan is thuis vieren ook mogelijk. Via de livestream van een parochie of door de mis op televisiezender NPO2 te volgen.

www.VierKerstmis.nl biedt inspiratie om Kerstmis samen te vieren en helpt de websites van parochies in de omgeving te vinden. Belangstellenden vinden op parochiesites een rooster van kerstvieringen, adres van kerken, en info of er beperkende maatregelen gelden voor aanwezigen.

Downloads bij vieringen
De website biedt voor alle zondagen van Advent en Kerstmis via een link een speciaal boekje in de vorm van een download. De boekjes ondersteunen thuis vieren als door corona het niet mogelijk is om naar de kerk te gaan. De downloads zijn verzorgd door de Katholieke Bijbel Stichting (KBS) en bevatten oa. lezingen en gebeden voor de betreffende zondagsviering.

Voor kinderen biedt www.VierKerstmis.nl site een doeboekje met tips voor knutselen, puzzelen en een recept om zelf kerstkransjes te bakken. Ook zijn er VierKerstmis-kerstkaarten: om zelf uit te printen, of te laten drukken, en te versturen naar familie, vrienden of iemand in de eigen omgeving die verrast wordt met een mooi kaartje in kersttijd. De Adventstijd is van oudsher een periode om te delen met anderen. Vandaar een link op Vierkerstmis.nl naar de landelijke Adventsactie met de oproep om te geven.

Bezoek www.VierKerstmis.nl en doe mee: Vier Kerstmis!

Kijk hier voor de geldende maatregelen in de R.-K. Kerk in verband met Covid-19