Website Vier Pasen voor beleving Veertigdagentijd en Pasen

Pasen 2021 valt op 4 en 5 april a.s.  De kans is groot dat beperkende maatregelen dan nog steeds gelden in verband met de coronapandemie. De Nederlandse bisschoppen roepen op  Pasen thuis mee te vieren als het in de kerk niet kan. Meevieren kan via de speciale website www.vierpasen.nl die sinds 17 februari –  Aswoensdag –  online staat. De site biedt links en downloads om de Veertigdagentijd én Pasen thuis te beleven en te vieren. In de week voor Pasen worden videoclips getoond waarin de bisschoppen persoonlijk uitleg geven over thema’s van de Goede week en Pasen.

‘

Jezus leeft, Hij is waarlijk opgestaan, dat is de boodschap van Pasen. Dit willen we vieren en daar leven we veertig dagen lang naar toe’: zo opent de site www.vierpasen.nl.  Bezoekers in heel Nederland kunnen hier een parochie in de buurt zoeken om op de parochiewebsite te checken of er plek is in een van de lokale vieringen. Zijn de beschikbare plaatsen gereserveerd dan bieden parochies vaak de mogelijkheid om thuis via een livestream op internet mee te doen. Is dat niet mogelijk dan is er, zoals gebruikelijk, op zondagochtend een eucharistieviering op televisie via  de omroep KRO-NCRV op de zender NPO 2.

Op de website www.vierpasen.nl staan handige links en downloads.  Bijvoorbeeld naar de Vastenactie ( www.vastenactie.nl ) om in de veertig dagen voorbereidingstijd op Pasen ook voor anderen iets te betekenen.  De Veertigdagentijd is bij traditie de tijd voor vasten, bidden en geven: in de voorbereiding op de lijdenstijd en Pasen. Ook wordt een link geboden naar liturgieboekjes voor het meevieren thuis op alle zondagen in de Veertigdagen- en Paastijd.

Videoclips bisschoppen in de Goede Week

In de week voor Pasen  publiceert de website acht korte filmopnamen waarin de bisschoppen persoonlijk uitleg geven over de christelijke geloofsthema’s van de Goede Week en Pasen. Op de website Vier Pasen staat ook de boodschap van paus Franciscus voor de Veertigdagentijd.

Van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan www.vierpasen.nl.  Doe mee en Vier Pasen!

Kinderpagina.VierPasen

Kinderpagina.Vier Pasen.WORD