Zondag 22 maart: Biddend verbonden met de bisschoppen via TV en internet

Op zondag 22 maart a.s. komen omroep KRO-NCRV en de Nederlandse bisschoppen met een signaal van hoop, troost en bemoediging voor katholieke gelovigen. Een ‘cirkel van gebed’ wordt uitgezonden op televisie door NPO2, via Facebook.com/krokatholiek, en de website KRO-NCRV.nl/katholiek.

De gebedscirkel start om 9.45 uur op NPO2 televisie met het Geloofsgesprek van Leo Fijen met kardinaal Eijk. Aansluitend is kardinaal Eijk celebrant in de rechtstreekse Eucharistieviering vanuit de Sint Lambertusbasiliek te Hengelo. Vervolgens wordt vanaf 12.00 uur het gebed online overgenomen op de Facebookpagina KRO-NCRV.nl/katholiek en de bijbehorende website KRO-NCRV.nl/katholiek. Gelovigen kunnen vanaf 12.00 uur via internet op elk uur meebidden met het gebed van een bisschop vanuit zijn eigen bisdom. Online wordt de gebedscirkel gestart door bisschop Van den Hout van het bisdom Groningen-Leeuwarden in de Bonifatiuskapel te Dokkum. De gebedscirkel wordt om 16.35 uur afgesloten met een korte vesperviering in de Sint-Janskathedraal van Den Bosch met bisschop De Korte.

Schema Biddend Verbonden (wijzigingen voorbehouden):

09.45 uur Kardinaal Eijk in het geloofsgesprek op NPO2

10.00 uur Kardinaal Eijk in de Eucharistieviering vanuit Hengelo op NPO2

12.00 uur Bisschop Van den Hout, bisdom Groningen-Leeuwarden, locatie

Bonifatiuskapel Dokkum

13.00 uur Bisschop (coadjutor) Hendriks, bisdom Haarlem–Amsterdam

14.00 uur Bisschop Van den Hende, bisdom Rotterdam

15.00 uur Bisschop Liesen, bisdom Breda

16.00 uur Bisschop Smeets, bisdom Roermond

16.35 uur Vesperviering met bisschop De Korte, bisdom Den Bosch, via TV/NPO2

Meevieren en meebidden

Laetitia van der Lans, hoofd Levensbeschouwing KRO-NCRV: “Mensen snakken naar houvast en troost in deze onzekere en vreemde weken. We voelen ons als KRO-NCRV geroepen om samen met de Nederlandse bisschoppen de katholieken in Nederland een hart onder de riem te steken door met God en elkaar verbonden te zijn door middel van gebed en teksten uit de Bijbel.” Anna Kruse, hoofd Pers en Communicatie van de Nederlandse Bisschoppenconferentie: “Nu de publieke vieringen zijn afgelast in verband met het coronavirus roepen de bisschoppen nadrukkelijk op om biddend met elkaar verbonden te blijven. Dit initiatief van KRO-NCRV draagt daar concreet aan bij. We hopen dat veel mensen komende zondag op deze manier meevieren en meebidden.”