Skip to content

Inschrijving landelijke bedevaart naar Rome in Heilig Jaar 2025 geopend

De inschrijving voor de Nationale Bedevaart naar Rome in het Heilig Jaar 2025 is geopend. In de meivakantie van volgend jaar gaan de Nederlandse bisdommen samen op bedevaart naar Rome. Ze geven daarmee gehoor aan de uitnodiging van paus Franciscus om tijdens het Jubeljaar als ‘pelgrims van hoop’ naar Rome te komen en door de Heilige Deuren de grote basilieken te betreden.

In de katholieke Kerk wordt elke 25 jaar een zogeheten Heilig Jaar of Jubeljaar gehouden. Een belangrijk onderdeel hiervan is een bedevaart naar Rome. De Nederlandse bisdommen hebben de handen ineengeslagen en gaan van 27 april tot 2 mei samen naar de ‘eeuwige stad’. Op het programma staan onder meer een Nederlandse mis in de Sint-Pieter en deelname aan een audiëntie met paus Franciscus. 

Belangstellenden kunnen per bus of per vliegtuig naar Rome reizen. Daar wordt hen een volledig verzorgd programma aangeboden. Zo worden de graven van de apostelen Petrus en Paulus bezocht, de grootste Mariakerk ter wereld, maar ook kerken in Rome die voor Nederlanders belangrijk zijn, zoals de Friezenkerk en het graf van de enige Nederlandse paus in de basiliek Santa Maria dell’Anima. Aansluitend bij het internationale thema voor het Heilig Jaar wordt ook een wandeling langs plekken van hoop gemaakt. Daarnaast worden er per bisdom eigen programmaonderdelen aangeboden.

De busreis is van 26 april tot en met 3 mei met een overnachting onderweg op de heen- en terugweg. De vliegreis is van 27 april tot en met 2 mei. Voor jongeren is er een speciale jongerenreis per trein tegen een gereduceerd tarief. Ook krijgen zij in Rome een aangepast programma aangeboden. Gezinnen kunnen een familiearrangement met flinke korting boeken.

De Nationale Bedevaart naar Rome wordt op verzoek van de Nederlandse bisschoppenconferentie uitgevoerd door bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim in Maastricht. De inschrijving is geopend. Belangstellenden kunnen inschrijven via www.rome2025.nl of www.huisvoordepelgrim.nl.

Kijk voor meer informatie over het Heilig Jaar ook op www.jubeljaar2025.nl.

Er volgt nog aanvullende informatie.

Woorts Bollen

Foto: (M. Bemelmans) de directeur van Huis voor de Pelgrim, Jeroen Bollen, en mgr. Woorts, bisschopreferent voor de bedevaarten, verklaren de inschrijving voor geopend.

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar gemaa...

Lees meer

24
juni

BEDEVAART ROME  HEILIG JAAR 2025

BEDEVAART ROME  HEILIG JAAR 2025

Paus Franciscus heeft 2025 uitgeroepen tot een heilig jaar en uitgenodigd daaraan in de parochies aandacht te besteden. Daar...

Lees meer

21
juni

Toespraak Leo Feijen op de Bonifatiusdag 2 juni jl.

Toespraak Leo Feijen op de Bonifatiusdag 2 juni jl.

Live-opname op Bonifatiusdag 2 juni 2024 in de Bonifatiuskapel. Gastpresentatie TV-presentator Leo Fijen over de betekenis v...

Lees meer