Skip to content

‘Missionaire kerk’ in juni-nummer van Spreek!

TitusBoek.Inigo Bocken

Hoe kan de kerk haar gezicht laten zien? Het juni-nummer  van het bisdomblad Spreek! belicht verschillende kanten van deze actuele vraag. In een uitgebreid interview vertelt Titusbiograaf en Leuvense hoogleraar Mystieke Theologie Inigo Bocken over zijn ontdekkingstocht naar de bezieling van de H. Titus Brandsma. ‘God in ons leven geboren laten worden’, zegt Bocken, ‘is Titus’ fundamentele drijfveer in zijn vele werken en stellingnames in kerk en samenleving. Een moderne heilige die ons kan inspireren.’ Te lezen in zijn pas verschenen vuistdikke biografie: ‘Titus Brandsma. Denker voor Gods aangezicht’.

Bisschop Ron van den Hout, vanaf eind augustus benoemd tot nieuwe bisschop van Roermond, schreef zijn laatste column in Spreek!.  Over de missionaire kracht van een goed verzorgde liturgie, zoals hij die genoot op de Bonifatiusdag in juni jl. Van deze jaarlijkse diocesane ontmoetingsdag een fraaie fotoreportage in het bisdomblad.

voorkant in40stappenkatholiek banner 1

Missionaire kracht biedt ook nieuwe vormselcatechese van pastoraal werker Nellie Hamersma-Sluis, sinds kort te bestellen bij het bisdom Groningen-Leeuwarden via de webshop.
Zie bijgaande linken:
Project werkboek:
In40stappenkatholiek – Bisdom Groningen-Leeuwarden (bisdomgl.nl)

De handleiding en werkbladen zijn digitaal gratis te downloaden.

In40stappenkatholiek – Handleiding – Bisdom Groningen-Leeuwarden (bisdomgl.nl)

In40stappenkatholiek – Werkbladen – Bisdom Groningen-Leeuwarden (bisdomgl.nl)
Een laagdrempelige kennismaking met het katholieke geloof en de sacramenten voor elke geïnteresseerde, jong en oud.

TV-presentator Leo Fijen en perschef Matheu Bemelmans van Roermond spraken zich bij een mini-symposium uit over de kracht van de kerk als ‘Missiepost en Veldhospitaal’ in de hedendaagse samenleving. ‘Ook kleine geloofsgemeenschappen met misschien maar één keer in de maand een eucharistieviering door de priester kunnen met viering en aandacht voor elkaar dankzij lekeninzet missionaire uitstraling hebben’, vertelde Leo Fijen uit eigen ervaring.

Een mooi zomernummer van bisdomblad Spreek! met recepten van ‘Hemelse toetjes’ door Bianca Domhof in haar kookrubriek met ‘katholieke’ smaak.

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar gemaa...

Lees meer

18
juli

‘Missionaire kerk’ in juni-nummer van Spreek!

‘Missionaire kerk’ in juni-nummer van Spreek!

Hoe kan de kerk haar gezicht laten zien? Het juni-nummer  van het bisdomblad Spreek! belicht verschillende kanten van d...

Lees meer

17
juli

Titus Gedenkdag 27 juli: over betekenis en actualiteit van een moderne heilige

Titus Gedenkdag 27 juli: over betekenis en actualiteit van een moderne heilige

De jaarlijkse Titus Gedenkdag Fryslân op zaterdag 27 juli a.s. staat stil bij het leven en de drijfveren van de in 2022 hei...

Lees meer