Skip to content

Een tienerweekend naar de Paus! ….

Paus Franciscus bezocht eind september België. Een bus vol tienerjongeren van het noordelijk bisdom zocht hem daar op en ging ook bij onze oud-bisschop Ron van den Hout langs in Roermond. Karli Fleur was een van de deelnemers. Hieronder haar verslag:

image 41


‘‘Het weekend van 27 september stond in het teken van ‘Hope Happening’: het evenement in Brussel en het bezoek van Paus Franciscus aan België. Ook gingen we tijdens dit weekend nog even op bezoek in Roermond bij onze geliefde oude bisschop Van den Hout.

Vrijdags verzamelden we op de parkeerplaats in Groningen en Hoogeveen voor de busreis naar het klooster van De Blauwe Zusters (Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará) in Brunssum. Na de zegen zijn wij met 53 mensen op weg gegaan.

IMG 4388

Ontmoeting met de bisschop

Na een lange maar gezellige busreis kregen we een warm welkom van de zusters met soep, stokbroodje en spelletjes. We mochten het avondgebed meedoen en in de kloosterkapel een kaarsje aansteken voor Maria voor hulp. Het was een hele fijne beleving om als groep samen te bidden. Hier hebben we met zijn allen overnacht om de volgende ochtend in Roermond de ochtendmis met bisschop Van den Hout te volgen. Het was ontzettend fijn om hem te zien, te spreken en zijn huis te mogen zien!  Met de bus op weg naar de expo in Brussel gingen ook jongeren en zusters uit Brunssum mee wat het totaal aantal 60 maakte. Wij hebben vele mensen mogen ontmoeten zoals medejongeren, zusters die naast ons sliepen en vele anderen.

DJ-priester en de Paus

Op de ‘Hope Happening’ bij de Paus genoten we van de muziek gemixt door een DJ-priester toen op de borden verscheen dat de Paus zou komen. We waren blij verrast door zijn bezoek aan het festival en we hebben met hem gebeden en gezongen. Dit was een mooie afsluiting van de dag en we vertrokken naar de hallen om te slapen. De volgende ochtend weer vroeg op, liepen we naar het stadion om de mis te volgen met de Paus. Deze ervaring delen met de vele jongeren die er aanwezig waren heeft indruk gemaakt. Het was mooi de mis in zoveel verschillende talen te horen en de Paus te horen spreken.

Als goed vertegenwoordigd bisdom met zoveel enthousiaste jongeren zijn we moe maar geïnspireerd weer naar het noorden gegaan. Het is fijn om bij zo’n gezellige groep te mogen horen en dat we zulke fantastische organisatoren hebben waardoor we als jongeren van het bisdom echt een groep kunnen vormen.’’  

Foto’s waarop de paus is afgebeeld zijn gemaakt door Ramon Mangold

IMG 4365
IMG 20241007 WA0003
IMG 4382
IMG 20241007 WA0004
Pausbezoek Belgie 2000

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar gemaa...

Lees meer

21
oktober

Bisschop Van den Hout in herfstuitgave bisdomblad Spreek!: Meer zeggenschap bisschoppenconferenties in toekomstige ‘synodale’ kerk ?

Bisschop Van den Hout in herfstuitgave bisdomblad Spreek!: Meer zeggenschap bisschoppenconferenties in toekomstige ‘synodale’ kerk ?

Bisschop Van den Hout blikt terug en kijkt vooruit in het oktobernummer van Spreek!, het kwartaalmagazine van het bisdom Gro...

Lees meer

17
oktober

Synodebericht: ‘Samen op weg als vrienden van de verrezen Heer’

Synodebericht: ‘Samen op weg als vrienden van de verrezen Heer’

Mgr. mr. drs. Th.C.M. Hoogenboom neemt deel aan de tweede zitting van de 16e gewone algemene Bisschoppensynode ‘Voor een s...

Lees meer