Skip to content

Ga mee naar Ameland! Weekend katholieke jongeren in aanloop naar Wereldjongerendagen 2023

27-29 januari 2023: WJD@Home op Ameland – Nederlandse thuisversie van ’s werelds grootste jongerenevenement 

Om alvast de smaak te pakken krijgen voor de WJD in Lissabon volgend jaar, organiseert Jong Katholiek van 27 tot en met 29 januari 2023 het Nederlandse WJD@Home. Een ‘mini-Wereldjongerendagen’ op Ameland voor jongeren van 15-30 jaar. WJD@Home is een beproefd concept en een event met gevestigde naam in het landelijke katholieke jongerenwerk. WJD@Home op Ameland biedt jongeren een mooie setting om elkaar te ontmoeten en samen het katholieke geloof te vieren. Ze blikken daarbij vooruit naar het grootste jongerenevenement ter wereld: dé Wereldjongerendagen van de Rooms-katholieke kerk, volgend jaar in Lissabon op 1-6 augustus 2023.

De laatste WJD@Home op Ameland was van 29 april t/m 1 mei in 2022. Ruim honderd jongeren kwamen samen op het waddeneiland. Er is onder meer gebeden voor alle jongeren die naar de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon gaan, “om gesterkt te worden door de ontmoeting met jongeren van over de hele wereld en de ontmoeting met paus Franciscus.” In 2022 waren van de Nederlandse bisschoppen aanwezig Mgr. Van den Hende van bisdom Rotterdam, Mgr. Van den Hout van bisdom Groningen-Leeuwarden en Mgr. Mutsaerts van bisdom ’s Hertogenbosch.

20220430 Ameland WEB15 ©RamonMangold bgs
Foto: Ramon Mangold

Jongeren die deelnemen aan WJD@Home maken nieuwe vrienden en treffen oude bekenden: de perfecte opstap naar de Wereldjongerendagen 2023 in Portugal. Er is op Ameland catechese door de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en er staan inhoudelijke en creatieve workshops op het programma.  WJD@Home 2023 op Ameland wordt georganiseerd onder de vlag van Jong Katholiek. De organisatie hoopt dat opnieuw veel jongeren zich aanmelden voor het weekend. Opnieuw met veel enthousiasme bij deelnemers, de organisatie en de aanwezige bisschoppen.

Reis naar en van WJD@home 2023
Aankomst: op 27 januari 18.00 en 20.00 uur vertrek van de boot van Holwerd naar Ameland.
Terugreis: op 29 januari, aankomst van de boot van Ameland om 18.15 uur te Holwerd.

Klik hier voor de folder van de WJD@home

Vanuit diverse plaatsen in het land wordt busvervoer georganiseerd naar de vertrekplaats Holwerd van de boot naar Ameland, zodat iedereen 27 januari op tijd bij de boot is. Concrete informatie wordt spoedig bekendgemaakt via de website: www.wjd.nl/wjdhome. En via social mediakanalen van de Wereldjongerendagen 2023.

Aanmelding en kosten
Aanmelding is mogelijk tot 16 januari 2023 en loopt via www.wjd.nl/wjdhome.
Leeftijd doelgroep: jongeren van 15 tot en met 30 jaar.
Kosten verblijf op Ameland: € 85,- per persoon
Kijk voor meer informatie over WJD Lissabon op: www.wjd.nl

Informatie en contact

Voor vragen over deelname aan WJD@Home en/of persvragen: neem contact op met Jochem Oor (landelijk projectleider Wereldjongeren 2023).  
E-mail:                 jochem@jongkatholiek.nl
Telefoon:              06 – 2341 0593

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar gemaa...

Lees meer

17
mei

Voedselbank in de Middeleeuwen: Theatervoorstelling Peter Vermaat over een diaconaal begaafde koningsdochter

Voedselbank in de Middeleeuwen: Theatervoorstelling Peter Vermaat over een diaconaal begaafde koningsdochter

Als er iemand diaconaal bezig was in de Middeleeuwen is het Elisabeth van Thüringen wel: een koningsdochter uit Hongarije. ...

Lees meer

16
mei

Video mgr. Hoogenboom over Pinksterfeest en gebeden voor ‘Cenakeltijd’

Video mgr. Hoogenboom over Pinksterfeest en gebeden voor ‘Cenakeltijd’

De website Vier.nu van de landelijke RK kerk presenteert een oproep om het Pinksterfeest te vieren in de eigen lokale (...

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *