Skip to content

Pastores benoemingen in het noordelijk bisdom

Een aantal functiewijzigingen en pastoresbenoemingen zijn bekend gemaakt door het bisdom Groningen-Leeuwarden.  Ze gaan dit najaar in. De functiewijzigingen zijn door oud-bisschop Ron van den Hout goedgekeurd, nog voor zijn vertrek naar Limburg (per 24 augustus jl.) De betrokken parochies zijn eind september reeds geïnformeerd.  

Pastores benoemingen

*Pastoor Albert Buter is per 1 november halftime benoemd in de Emmaüsparochie van de Noordoostpolder. Daarnaast is hij halftime aangesteld als pastoor voor de H. Christoffelparochie in Zuidwest Fryslân. Hij gaat wonen in de pastorie te Emmeloord.

*Pastoraal werker Ton Halin, afkomstig uit bisdom Rotterdam, is officieel per 1 december benoemd in de H. Christoffelparochie van Zuidwest-Fryslân. Hij gaat tijdelijk wonen in het Mattheushûs te Joure. Hij volgt pastoraal werker Annie Schothorst op in de H. Christoffelparochie die per 1 december met vervroegd pensioen gaat. Zij nam op zondag 13 oktober jl. afscheid.

Pastoor Buter vertrekt  uit de H. Norbertusparochie in Oost Groningen en de H. Liudger parochie in Noord- Groningen. Dit vertrek  wordt op verschillende manieren opgevangen:

*Pastoor Peter Stiekema is per 1 november waarnemend pastoor voor zowel de H. Norbertusparochie als de H.Liudgerparochie.  

* Diaken Sander Hof richt zich per 1 november volledig op de H. Liudgerparochie. Hij is daarnaast verantwoordelijk voor viering van de sacramenten van het H. Doopsel en het Huwelijk in de H. Norbertusparochie.

*Pastoraal werker Nelly Hamersma-Sluis verlaat de H. Liudgerparochie en gaat zich volledig wijden aan de H. Norbertusparochie.

 * Emeritus priester Anton Overmars uit het bisdom Haarlem-Amsterdam, woonachtig in de pastorie te Wehe den Hoorn in noord Groningen, is inzetbaar  voor eucharistievieringen en de viering van sacramenten voor de Zieken en Boete en Verzoening. Hij maakt geen deel uit van het pastoraal team.

Overige functiewijzigingen

*Pastoor Arjen Bultsma beëindigt zijn functie als pastoor-moderator in de H. Christoffelparochie, maar blijft betrokken bij het gebouwenbeleid.

*Pastoor Peter Wellen beëindigd zijn waarnemend pastoorschap voor de Emmaüsparochie in de Noordoostpolder.

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar gemaa...

Lees meer

15
oktober

Pastores benoemingen in het noordelijk bisdom

Pastores benoemingen in het noordelijk bisdom

Een aantal functiewijzigingen en pastoresbenoemingen zijn bekend gemaakt door het bisdom Groningen-Leeuwarden.  Ze gaan...

Lees meer

11
oktober

Acht online Teams bijeenkomsten: Samen op weg naar het Jubeljaar “Pelgrims van hoop”

Acht online Teams bijeenkomsten: Samen op weg naar het Jubeljaar “Pelgrims van hoop”

Op dinsdag 24 december opent paus Franciscus het Jubeljaar in Rome. Daarna volgen bisdommen wereldwijd met een openingsvieri...

Lees meer