Skip to content

Speciale website nodigt breed publiek uit: Wat is Vastentijd en Pasen? 

De website vier.nu van de landelijke rooms-katholieke kerk is een publieke uitnodiging voor  viering van de Veertigdagentijd en Pasen.  Wat heeft Aswoensdag (14 februari) te maken met Pasen? Wat is de vastentijd en Veertigdagentijd? Wat vieren we met Pasen en Palmpasen? De website www.vier.nu beantwoord dit soort vragen en meer. De website ‘www.vier.nu’ vertelt allerlei achtergrondinformatie over Pasen als christelijk hoogfeest. Het is ook een oproep met tips om Paasvieringen te bezoeken in een naburige kerk en katholieke parochie.

De website is in 2022 van start gegaan met Vier.nu over het hoogfeest van Kerstmis. Ook nu is het doel om mensen uit te nodigen voor vieringen in de katholieke kerk in eigen omgeving.  Een belangrijke link op www.vier.nu  is de webpagina ‘zoek parochie’. Door enkele gegevens in te vullen is het adres en de websitelink van de dichtstbijzijnde kerk en parochie in de eigen omgeving te vinden. Op de  website van die parochie is dan een rooster te vinden van waar en wanneer er in de Veertigdagentijd en met Pasen kerkelijke vieringen zijn. Een behulpzame tip met name voor hen die niet regelmatig de kerk bezoeken.

Veertigdagentijd

Met de oproep ‘Vier Pasen’ onderstreept de Rooms-Katholieke Kerk het belang om dit hoogfeest van de Verrijzenis van Christus samen te vieren en ook de periode van voorbereiding bewust te beleven. Deze zgn. Veertigdagentijd begint op Aswoensdag (14 februari) en is van oudsher een tijd van bidden, vasten en boete doen. Bekend is het carnavalsfeest in veel streken, het feest dat van oudsher voorafgaat aan de vastentijd voor Pasen.    

De site www.vier.nu biedt  kernbegrippen van Veertigdagentijd en Pasen, info over kerkelijke viering en tradities, een kleurplaat voor kinderen en meer. De website biedt regelmatig nieuw materiaal. Ook andere christelijke hoogfeesten krijgen in de loop van het jaar een plek.

www.vier.nu is de website over de christelijke hoogfeesten in elk jaar.

Kijk hier de video met uitleg over Vier.nu in minder dan 1 minuut.

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar gemaa...

Lees meer

23
februari

Vieringen bisschop Van den Hout in de Goede Week en Pasen

Vieringen bisschop Van den Hout in de Goede Week en Pasen

Overzicht Palmzondag, 24 maart, Bonifatiuskerk in Leeuwarden, 11.00 uur, Eucharistieviering Chrismamis, 27 maart, ...

Lees meer

22
februari

Eucharistische gebedsestafette door Europa voor vrede en voor de synode

Eucharistische gebedsestafette door Europa voor vrede en voor de synode

De Raad van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE) organiseert tijdens de Veertigdagentijd een gebedsestafette door Europa....

Lees meer