Skip to content

Fotoverslag Ad Limina 2022: zaterdag 12 november

Op zaterdag 12 november stond er nog een laatste belangrijk bezoek voor de bisschoppen op de agenda, namelijk aan het Staatssecretariaat van het Vaticaan, waar zij spraken met onder anderen kardinaal Parolin, de Staatssecretaris. Het Staatssecretariaat coördineert de curie van het Vaticaan, onderhoudt de relaties met de staten en met de pau­se­lijke gezanten (nuntii).
Maar eerst werd ’s ochtends de mis gevierd in de San Callisto, de titelkerk van kardinaal Eijk in Rome. In de sfeervolle en mooi versierde kerk was de kardinaal hoofdcelebrant in de viering.
Bisschop Smeets vierde ondertussen de mis in de Sint Pieter bij het altaar van paus Johannes Paulus II. Voor hem een bijzondere mogelijkheid waar hij dankbaar gebruik van maakte.

Foto’s van Ramon Mangold en rkkerk.nl (niet rechtenvrij).

   

  

  

  

  

Kijk voor de videoregistratie van de eucharistieviering in de San Callisto kerk op katholiekleven.nl.

Kijk hier voor een interview met hulpbisschop Woorts van het aartsbisdom Utrecht. Hij vertelt als referent voor de bedevaarten onder meer over het belang van bedevaarten om het geloof door te kunnen geven.

Kijk hier voor een interview met hulpbisschop De Jong van het bisdom Roermond. Hij bezocht het dicasterie voor de heiligverklaring en vertelt daarover.

Kijk hier voor een interview met hulpbisschop Hoogenboom van het aartsbisdom Utrecht. Bij het monument voor vluchtelingen op het Sint Pietersplein vertelt hij over het ook voor paus Franciscus zo belangrijke thema migranten en vluchtelingen.

Het was het eerste Ad Limina bezoek voor bisschop Smeets van Roermond en bisschop Van den Hout van Groningen-Leeuwarden. Voor bisschop Van den Hende was het zijn eerste Ad Limina als voorzitter van de bisschoppenconferentie. Hoe kijken zij terug op deze week en wat vonden zij het mooiste moment? Zie bijgaande link. https://www.katholiekleven.nl/videos/actuele-videos/de-mooiste-momenten-van-het-ad-limina-bezoek-2022

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar g...

Lees meer

07
december

Ga mee naar Ameland! Weekend katholieke jongeren in aanloop naar Wereldjongerendagen 2023

Ga mee naar Ameland! Weekend katholieke jongeren in aanloop naar Wereldjongerendagen 2023

27-29 januari 2023: WJD@Home op Ameland - Nederlandse thuisversie van ’s werelds grootste jongerenevenement  Om al...

Lees meer

06
december

Gronings herdenkingsbord voor opvolger bisschop ‘Bommen Berend’ 

Gronings herdenkingsbord voor opvolger bisschop ‘Bommen Berend’ 

Op maandag 5 december bezocht bisschop Ron van den Hout zijn collega-bisschop Felix Genn van het bisdom Münster (deelstaat ...

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *