Skip to content

Fotoverslag Ad Limina 2022: zaterdag 12 november

Op zaterdag 12 november stond er nog een laatste belangrijk bezoek voor de bisschoppen op de agenda, namelijk aan het Staatssecretariaat van het Vaticaan, waar zij spraken met onder anderen kardinaal Parolin, de Staatssecretaris. Het Staatssecretariaat coördineert de curie van het Vaticaan, onderhoudt de relaties met de staten en met de pau­se­lijke gezanten (nuntii).
Maar eerst werd ’s ochtends de mis gevierd in de San Callisto, de titelkerk van kardinaal Eijk in Rome. In de sfeervolle en mooi versierde kerk was de kardinaal hoofdcelebrant in de viering.
Bisschop Smeets vierde ondertussen de mis in de Sint Pieter bij het altaar van paus Johannes Paulus II. Voor hem een bijzondere mogelijkheid waar hij dankbaar gebruik van maakte.

Foto’s van Ramon Mangold en rkkerk.nl (niet rechtenvrij).

   

  

  

  

  

Kijk voor de videoregistratie van de eucharistieviering in de San Callisto kerk op katholiekleven.nl.

Kijk hier voor een interview met hulpbisschop Woorts van het aartsbisdom Utrecht. Hij vertelt als referent voor de bedevaarten onder meer over het belang van bedevaarten om het geloof door te kunnen geven.

Kijk hier voor een interview met hulpbisschop De Jong van het bisdom Roermond. Hij bezocht het dicasterie voor de heiligverklaring en vertelt daarover.

Kijk hier voor een interview met hulpbisschop Hoogenboom van het aartsbisdom Utrecht. Bij het monument voor vluchtelingen op het Sint Pietersplein vertelt hij over het ook voor paus Franciscus zo belangrijke thema migranten en vluchtelingen.

Het was het eerste Ad Limina bezoek voor bisschop Smeets van Roermond en bisschop Van den Hout van Groningen-Leeuwarden. Voor bisschop Van den Hende was het zijn eerste Ad Limina als voorzitter van de bisschoppenconferentie. Hoe kijken zij terug op deze week en wat vonden zij het mooiste moment? Zie bijgaande link. https://www.katholiekleven.nl/videos/actuele-videos/de-mooiste-momenten-van-het-ad-limina-bezoek-2022

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar g...

Lees meer

16
maart

Vooraankondiging symposium ‘Missionair engagement voor gelovigen en parochies’ 21 april a.s. in Tilburg

Vooraankondiging symposium ‘Missionair engagement voor gelovigen en parochies’ 21 april a.s. in Tilburg

Op 21 april a.s.  is van 14.00 tot 16.30 uur op de Universiteit van Tilburg een symposium over ‘Missionair engagement...

Lees meer

14
maart

Pauselijke missiewerken: netwerk van gebed

Pauselijke missiewerken: netwerk van gebed

Eind februari jl. bezocht een groep van Missio Nederland enkele dagen het Internationale Centrum voor Missionaire Animatie t...

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *