Skip to content

Geweldig tienerweekend in Heiloo

Afgelopen weekend (28-30 april) was het weer zo ver: jongeren uit ons hele bisdom verzamelden zich in het klooster Onze Lieve Vrouwe ter Nood in Heiloo om de voorjaarseditie van het jaarlijkse tienerweekend bij te wonen. Het zat goed vol deze keer: wel 26 jongeren meldden zich aan voor dit geweldige weekend. En geweldig was het!

Vrijdag kwamen de jongeren binnenstromen om samen met hun ouders in de refter – de kloostereetzaal – te eten. De ouders zaten meest bij elkaar aan een kant van de refter, terwijl de jongeren hun vrienden gevonden hadden. Na het eten zijn er de gebruikelijke spelletjes gespeeld en is verteld over de geschiedenis van het klooster. Ook was er een mooie lichtjesprocessie.

foto klooster

Zaterdag maakten de deelnemers kennis met een gebruik van de kloosterzusters: het morgengebed, na een uur stille aanbidding. Met hymnes, lezingen en gebeden begon de dag met een goede start. Zoals een deelnemer zei: “Ik was de tijd vergeten bij de stille aanbidding! Een uur was zo voorbij!” Daarna konden we genieten van een heerlijk ontbijt.  Spelletjes konden natuurlijk niet ontbreken met het inmiddels heerlijke weer. Levend Pac-Man was een enorme hit bij zowel de jongeren als bij de begeleiding, en zelfs bij de bisschop! Ook Levend Stratego en een variant ervan vielen in de smaak.

Strand en catechese

Naast de spelletjes is serieus bezig gegaan met twee catecheses door pr. Henyer García: over de Bijbel en een voorbereiding op de Avond van Barmhartigheid. Dat was een avond in de kapel, waarbij deelnemers de gelegenheid kregen om te biechten terwijl het Allerheiligste was uitgesteld. Een Mis in de middag in de oude Genadekapel mocht ook niet ontbreken. Maar na het serieuze werk gingen we naar het mooie strand van Egmond aan Zee.

foto strand
foto klooster 2

Zondag was het feest alweer bijna voorbij, maar niet voordat we nog catechese kregen van pr. Henyer García over roepingen, want het was niet voor niets Roepingenzondag in de kerk. Hij vertelde ook over zijn eigen roeping, evenals de kloosterzusters van Heiloo die bij de catechese aanwezig waren.

Een deelnemer reageerde: “Oh, zo leeft een zuster. Hoe mega mega tof! Ik zou ook graag willen leven op die manier!”

Het weekend is afgesloten met een Mis in de Bedevaartskapel, samen met de ouders, en daarna kregen we een lekkere lunch.

Iedereen vond het een geweldig geslaagd weekend en absoluut voor herhaling vatbaar!

Als je je wilt opgeven voor het volgende tienerweekend, dan kan dat hier.

Het Heilooweekend wordt tegen gereduceerde prijs aangeboden voor jongeren: een lage drempel zodat iedereen mee kan  doen.  Financiële steun voor deze jongerenactiviteit van het bisdom Groningen-Leeuwarden wordt erg op prijs gesteld. Het Jongerenplatform als organisator is dankbaar voor elke gift die dit werk voor de toekomst van de kerk steunt. Stort uw gift of donatie via bankrekeningnummer:  NL42 INGB 0670 2655 78 t.n.v. Bisdom Groningen-Leeuwarden o.v.v. ‘gift jongerenwerk’.

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar gemaa...

Lees meer

17
mei

Voedselbank in de Middeleeuwen: Theatervoorstelling Peter Vermaat over een diaconaal begaafde koningsdochter

Voedselbank in de Middeleeuwen: Theatervoorstelling Peter Vermaat over een diaconaal begaafde koningsdochter

Als er iemand diaconaal bezig was in de Middeleeuwen is het Elisabeth van Thüringen wel: een koningsdochter uit Hongarije. ...

Lees meer

16
mei

Video mgr. Hoogenboom over Pinksterfeest en gebeden voor ‘Cenakeltijd’

Video mgr. Hoogenboom over Pinksterfeest en gebeden voor ‘Cenakeltijd’

De website Vier.nu van de landelijke RK kerk presenteert een oproep om het Pinksterfeest te vieren in de eigen lokale (...

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *