Skip to content

Neem deel aan Eucharistische aanbidding 

Startweekend in Groningse H. Jozefkathedraal, 22-23 oktober

De katholieke kerk wil een biddende Kerk zijn. Dat betreft in het bijzonder de Eucharistische aanbidding.  Zo vroeg Jezus aan de apostelen in de Hof van Olijven om met Hem te bidden: ‘’Kunnen jullie niet een uur bij mij blijven?’’

De Eucharistische aanbidding verlengt en intensiveert wat in de H. Mis wordt gevierd. Het versterkt onze persoonlijke liefde voor Christus.

Mensen zeggen soms dat ze liever thuis bidden, maar daar is ook vaak afleiding. Alleen al door de telefoon. Anderen zeggen: ‘Ik bid wanneer ik er zin in heb, of tijd vind.’  Dan komt Jezus na al het andere. God in ons te ontmoeten – van hart tot hart en van aangezicht tot aangezicht – vraagt om innerlijke zuivering en vorming. Het helpt om daar een uur per week vrij voor te maken.
Dat vraagt discipline en dus regelmaat. Een uur per week aan Jezus geven in de aanbiddingskapel van de pastorie, samen met anderen, helpt om trouw te zijn in het gebed.

Wekelijkse Eucharistische aanbidding
Het doel van dit startweekend is om 1 x per 24 uur op een vaste dag in de week de gelegenheid te bieden tot aanbidding. Dit startweekend in de H. Jozefkathedraal, opgedeeld in een aantal uren, wil daar op 22 en 23 oktober een opstap voor maken.
Het idee komt uit Zuid-Frankrijk waar een vijftal priesters weekendmissies verzorgt in parochies in Frankrijk en in omringende landen. Voor het eerst nu ook in Nederland. Ze noemen zich ‘Missionarissen van de Allerheiligste Eucharistie’.

Diederik Duzijn was eerder priester in de Pax Christi parochie van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Hij maakt sinds enige jaren in Zuid-Frankrijk deel uit van dit vijftal. Hij zal het weekend in de H. Jozefkathedraal leiden.
Voor het programma: zie de website van de H. Martinusparochie.
Het startweekend wordt gehouden in de H. Jozefkathedraal en de pastorie ernaast in Groningen.

We hopen dat dit een nieuwe impuls geeft aan ons gebedsleven en dat van de Kerk in het noordelijk bisdom.

Contactpersoon: plebaan/pastoor Rolf Wagenaar van de H. Martinusparochie.

Opgave voor deelname: telefonisch 050 – 3124215; per e-mail: secretariaat@stmartinusparochie.nl

monstrans 1
Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar gemaa...

Lees meer

12
juni

Inschrijving landelijke bedevaart naar Rome in Heilig Jaar 2025 geopend

Inschrijving landelijke bedevaart naar Rome in Heilig Jaar 2025 geopend

De inschrijving voor de Nationale Bedevaart naar Rome in het Heilig Jaar 2025 is geopend. In de meivakantie van volgend jaar...

Lees meer

07
juni

Waarom je katholiek wilt worden…  Werkboek  ‘In 40 stappen katholiek’ voor  tieners en (jong)volwassenen

Waarom je katholiek wilt worden…  Werkboek  ‘In 40 stappen katholiek’ voor  tieners en (jong)volwassenen

Deze lessenserie is een laagdrempelige kennismaking met wat geloof, bijbel en kerk voor je kan betekenen. Over levensvragen ...

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *